Україна і світ

Україна попросила системи ППО SAMP-T у Франції й Італії: характеристики та можливості

На саміті країн Великої сімки (G7) президент Володимир Зеленський закликав уряди Італії та Франції якомога швидше надати Україні зенітні ракетні комплекси SAMP-T, призначені для протиповітряної оборони.

Що відомо про системи ППО SAMP-T

Системи протиповітряної оборони SAMP-T, які Україна попросила у Франції та Італії, перебуває на озброєнні цих країн після комплексних випробувань у 2006 році. ЗРК встановлений на колісних автомобільних шасі Astra/Iveco чи Renault.

SAMP-T призначений для відбиття атак з повітря та прикриття важливих об’єктів, по яких намагаються завдати ударів.

Озброєння цієї системи ППО здатне збивати антирадарні, протиповітряні, крилаті та балістичні ракети малої та середньої дальності, а також дрони навіть у разі поганих погодних умов.

Уряди Італії та Франції підписали базовий контракт. У документі передбачено умови отримання 18 батарей ЗРК протягом 2006-2014 років. Згідно з договором, також передбачається виготовлення для двох країн близько 1,4 тис. ракет і допоміжного обладнання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

ЗРК комплекс відбиває атаки двоступінчастою ракетою Aster-30, маючи можливість здійснювати одночасне наведення снарядів на 16 різних цілей, що свідчить про здатністю SAMP-T відбивати потужні ракетні обстріли.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-12 13:35:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин