Україна і світ

Україна підписала меморандум з Eurocities щодо підтримки відбудови міст

Україна підписала меморандум з Eurocities щодо підтримки відбудови своїх міст.

Про це повідомили на офіційному сайті президента України.

– У присутності Глави держави голова президії Конгресу місцевих та регіональних влад, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і президент Eurocities, мер Флоренції Даріо Нарделла підписали Меморандум про взаєморозуміння для підтримки сталої відбудови українських міст, – йдеться у повідомленні.

Президент Асоціації наголосив, що підписаний Меморандум стане дієвим інструментом для підтримки українських міст.

– Ми хочемо розпочати цю співпрацю якомога швидше, створити найбільшу програму взаємодії між містами, яку ми коли-небудь бачили в історії Європи, – сказав він.

bez ymeny 1

Як ідеться в тексті Меморандуму, мери та лідери європейських і українських міст засуджують російську війну, закликають до негайного виведення військ РФ і відновлення миру. Також підписанти прагнуть об’єднати зусилля, щоб забезпечити швидку і сталу відбудову українських міст.

Асоціація планує згуртувати понад 200 великих міст Європи, які солідарні з українськими містами-побратимами, щоб реалізувати проєкти реконструкції, а також об’єднати ресурси, найкращі практики й надати допомогу в пошуку фінансування ЄС.

– Конгрес місцевих та регіональних влад планує надати перелік відповідних критичних проєктів відбудови українських міст, зруйнованих під час російської війни; забезпечити зручний і прозорий механізм фінансування проектів реконструкції; сприяти просуванню законодавчих ініціатив, необхідних для відбудови українських міст, – повідомили в Офісі президента.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Меморандум починає діяти від завтра, 20 серпня. Його оцінюватимуть та оновлюватимуть щороку.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-20 00:18:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин