Львівський портал

Україна підписала безпекові угоди вже із шістьма країнами, – Зеленський

Україна підписала безпекові угоди з шістьма державами. Йдеться про Велику Британію, Німеччину, Францію, Данію, Канаду та Італію. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Маємо безпекові угоди вже із шістьма державами: Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією. І разом із цим кожна така угода додає більше сили міжнародному порядку, заснованому на правилах. Що більше ми взаємодіємо, то швидше російські терористи програють», – додав голова держави», – розповів він.

За словами президента, «кожна така угода наближає нашу державу до більших можливостей, до більшої взаємодії зі світом, до більшої сили».

Передісторія

На саміті НАТО у липні 2023 року країни G7 погодили декларацію про гарантії безпеки для України. Документ визначає формат підтримки України з боку союзників задля завершення війни, а також стримання чи відбиття будь-якої наступної агресії. Повний його текст можна прочитати за цим посиланням.

Дотепер до декларації G7 про гарантії безпеки для України долучились більше трьох десятків країн. Наприкінці 2023 року Україна почала перемовини й з Євросоюзом щодо «колективних безпекових гарантій».

Втім паралельно Україна веде переговори з дев’ятьма країнами, бажаючи укласти з ними двосторонні угоди щодо гарантій безпеки.

Перший такий документ Україна підписала з Великобританією у січні. Що він передбачає, читайте тут.

Згодом двосторонню безпекову угоду Україна уклала з Францією, Німеччиною, Данією, Канадою та Італією.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-01 13:13:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин