Україна і світ

Україна отримає ЗРК HAWK та станції для глушіння безпілотників – Столтенберг

Іспанія надасть Україні чотири зенітно-ракетні комплекси HAWK для зміцнення української протиповітряної оборони.

Про це заявив Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції у Брюсселі після завершення дводенного засідання міністрів Північноатлантичного союзу.

– Україна добивається гарних успіхів, відштовхуючи назад загарбницькі російські сили на сході та півдні. Союзники НАТО постачають сучасні системи, у тому числі артилерію, засоби протиповітряної оборони і броньовані транспортні засоби, – заявив Столтенберг.

Генсек Союзу додав, що вечері 12 жовтня міністр оборони України Олексій Резніков доповів про актуальну ситуацію на полі бою.

– Хочу привітати сьогоднішнє оголошення Іспанії про передачу чотирьох пускових установок HAWK для зміцнення протиповітряної оборони України. Це доповнює те, що інші союзники доставили впродовж останніх декількох днів. Я дякую усім союзникам за значні внески. Я наполегливо закликаю їх продовжувати це посилювати, – наголосив він.

Крім того, Столтенберг заявив, що НАТО передасть Україні сотню станцій для глушіння безпілотників, що допоможе зробити неефективними ворожі БпЛА, як російського, так і іранського виробництва. Це, на думку генсека, зміцнить захист українців та інфраструктури України.

Довідка. Hawk, або MIM-23 Hawk, – американський військовий зенітний ракетний комплекс середньої дальності, виробництва компанії Raytheon.

Спочатку система мала діапазон – 25 км, стеля – 13700 м. Після модернізації: максимальна дальність перехоплення цілей 40 км (мінімальна – 2,5 км), максимальна висота перехоплення 17,7 км (мінімальна – 30-60 метрів).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Oana Lungescu


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-13 22:17:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин