Україна і світ

Україна отримає перші комплекси NASAMS вже цього місяця – Резніков

Перші зенітно-ракетні комплекси NASAMS, які допоможуть посилити нашу протиповітряну оборону, Україна отримає вже цього місяця.

Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр оборони Олексій Резніков. За його словами, зараз українські військові вчаться працювати з системами.


Також Олексій Резніков додав, що Україна отримає систему протиповітряної оборони IRIS-T від Німеччини цього місяця. Українські військовослужбовці вже завершують відповідні навчання.

Нагадаємо, 11 жовтня у Білому домі повідомили, що США найближчим часом передадуть Україні дві системи NASAMS. У Штатах заявили, що планують поставити їх в найближчому майбутньому.

Зазначимо, що комплекси NASAMS здатні одночасно супроводжувати та вражати кілька цілей.  З 2004 року цей ЗРК перебуває на озброєнні США і використовується для ППО Вашингтона.

Також 11 вересня міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт підтвердила, що перша з чотирьох систем IRIS-T буде доставлена ​​в Україну протягом кількох днів.

За допомогою цієї системи ППО можна збивати бойові літаки, вертольоти, крилаті ракети, уражати реактивну артилерію, безпілотники, протирадіолокаційні ракети та бомби.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Кongsberg

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-14 18:56:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин