Україна і світ

Україна очікує перший транш за новою програмою макрофіну від ЄС у січні 2023 року – Шмигаль

Уряд України очікує на отримання першого траншу в рамках програми Європейського Союзу Макрофінансова допомога плюс вже у січні 2023 року.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом 18 листопада.

– За результатами переговорів ми сподіваємось на отримання першої частини фінансування від ЄС у рамках макрофінансової допомоги вже у січні 2023 року, – зазначає він.

За словами прем’єра, обсяг нової програми загалом становить €18 млрд. Близько €3 млрд з них – це гроші, які Україна мала наміри отримати у рамках чинної макрофінансової допомоги.

– Нас влаштовує, що €3 млрд цьогорічні включаються у €18 млрд наступного року. І для нас дуже важливо отримати їх у січні, коли традиційно бюджет наповнюється дуже складно, і це буде надзвичайною підтримкою, – наголошує Шмигаль.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, завдяки макрофінансовій допомозі Україна зможе профінансувати видатки, зокрема, на гуманітарну та соціальну підтримку громадян.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-18 19:21:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин