Україна і світ

Україна не має інформації місце перебування наших цивільних у полоні – Лубинець

Український уряд не володіє інформацією про наших цивільних громадян, які наразі перебувають в російському полоні.

Про це заявив український омбудсмен Дмитро Лубинець.

Якщо Російська Федерація не висунула людям жодних звинувачень, то відповідно до Міжнародного гуманітарного права вона повинна їх повернути Україні.

Зараз дивляться

– У нас практично немає інформації про те, де вони перебувають, в якому місці, в якому стані, де їх тримають, – заявив Дмитро Лубинець.

Крім того, нині не існує методів порятунку наших цивільних із російського полону. Проте Україна хоче повернути усіх, кого окупанти силою викрали з 2014-го року.

– Це питання я підіймав у Туреччині під час перемовин з омбудсменкою РФ Тетяною Москальковою. Нам потрібно, щоб Москва надала усю наявну інформацію про заручників та повернула наших людей, – наголосив Лубинець.

Допомогти витягти українців хоче Туреччина, президент Реджеп Тайїп Ердоган взяв на себе переговорну місію. Тому Дмитро Лубинець впевнений, що справа зрушиться з місця й українці зможуть повернутися на Батьківщину.

Варто зазначити, що наразі у катівнях Росії та на окупованих територіях можуть силою утримувати понад 20 тис. наших громадян. Саме стільки звернень зареєстрував Офіс омбудсмена.

Україна вимагає від Москви надати інформацію про українців, яких силою утримують.

Фото: Дмитро Лубинець

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-24 17:04:25