Україна і світ

Україна на шостому місці, вартість життя – на першому: чого британці чекають від Ліз Трасс

Британська громадськість вважає, що зростання вартості життя має бути на першому місці у списку вирішення проблем для Ліз Трасс як прем’єр-міністерки.

Це випливає з даних, опублікованих міжнародною дослідною групою даних та аналітики YouGov.

Так, семеро з десяти (74%) британців віднесли зростання вартості життя до трьох головних проблем, на яких, на їхню думку, має зосередити свої зусилля новий прем’єр-міністр, і це набагато випереджає друге місце, не позбавлене зв’язку з першим номером – економіку, яка одержала 47%.

Незв’язані питання, такі як здоров’я – на четвертому місці та зміна клімату – на третьому. Вони отримали 28% та 25%% відповідно.

Імміграція, згідно з опублікованими даними, хвилює 20% респондентів, а Україна – лише 13%.

Аналітики прогнозують, що до зими ситуація у Британії погіршиться. Вже у жовтні рахунки за електроенергію збільшаться приблизно на 80%, а інфляція, за прогнозами, досягне 13%, що посилюється тим фактом, що люди думають, що уряд не зміг допомогти людям простіше пройти через нинішню стадію кризи.

Так, три чверті британців (77%) вважають, що уряд Бориса Джонсона зробив надто мало для підтримки людей, які борються із зростанням вартості життя.

Більшість британців очікують, що настають нові неприємності, зокрема, що їхні фінанси вдарять рахунки за електроенергію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Кожен четвертий (25%) нині не вірить, що зможе дозволити собі очікуване збільшення рахунків за електроенергію, навіть якщо уріже витрати в іншому місці. Половині (47%) доведеться піти на урізання, щоби дозволити собі їх, і лише 18% розраховують, що зможуть дозволити собі їх без урізань.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-05 22:21:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин