Україна і світ

«Україна може розраховувати на Німеччину» – Франк-Вальтер Штайнмаєрпід час візиту до Києва

Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, перебуваючи з візитом у Києві, заявив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну.

Про це вTwitter написала прессекретарка німецького президента Керстін Гаммелін.

«Моє послання українському народові: ви можете розраховувати на Німеччину! Ми продовжуватимемо підтримувати Україну: у військовій, політичній, фінансовій та гуманітарній сферах», – зазначив Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Крім того, президент ФРН звернувся до всіх німців із закликом: ніколи не забувати, що ця війна означає для людей в Україні.

«Попри всі труднощі, які приносить війна і нам у Німеччині, погляньмо на мить очима українців, й тоді ми дізнаємося, що вони потребують нашої цілковитої солідарності та підтримки – доки це буде необхідно», – наголосив німецький лідер.

Президент ФРН висловив Україні підтримку у максимально швидкому відновленні зруйнованої російською армією інфраструктури, ремонті електромереж, водопроводів, тепломереж.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Багато німецьких міст-партнерів надають велику допомогу в цьому сенсі. Разом із Президентом Володимиром Зеленським я візьму шефство над українсько-німецькою мережею партнерських міст. Чим більше буде партнерства, тим ліпше буде пережити зиму», – резюмував він.


Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-25 13:10:42