Україна і світ

Україна має сотні полонених росіян, але треба поповнювати обмінний фонд – Зеленський

Україна має сотні військовополонених росіян, але це менше, ніж змогла захопити Росія.

Про це президент Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю Reuters.

Президент визнав, що за час війни Росія взяла більше українських військових у полон, українські захисники окупантів, але контрнаступ ЗСУ на Харківщині став гарною можливістю поповнити обмінний фонд.

– Скажу відверто – у росіян більше наших полонених, ніж у нас – російських військових або найманців. Наше завдання – постійно поповнювати фонд, щоб повернути своїх. Тому я публічно звертаюся до російських військових — це правда буде правильно, якщо вони підуть у полон… Наше завдання, щоби їх було більше, щоби ми могли повернути більше своїх, – зазначив він.

Президент додав, що під час наступу українських оборонців у Харківській області були взяті у полон сотні російських військових.

При цьому Володимир Зеленський додав, що до тих, хто здався в полон, Україна ставиться згідно з Женевськими конвенціями, як до військовополонених.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Напередодні український лідер запропонував розв’язати питання транзиту російського аміаку через територію України за умови, що Росія поверне усіх військовополонених українців, яких захопили окупанти.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-18 04:22:25

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин