Україна і світ

Україна ламає “другу армію світу”, відтепер Росія буде тільки прохачкою – Зеленський

За вісім місяців повномасштабної війни українці відстояли свою незалежність і Росії цього не змінити. Про це під час вечірнього звернення заявив президент Володимир Зеленський.

Він наголосив на тому, що ЗСУ ламають так звану другу армію світу, і відтепер країна-агресор буде тільки прохачкою.

– Щось там випрошує в Ірані, щось намагається вичавити із західних держав, придумуючи різні нісенітниці про Україну, залякуючи, обманюючи. Ніколи більше Росія не буде суб’єктом, який може щось комусь диктувати. Немає більше в неї потенціалу, щоб диктувати. Світ це бачить. Російський потенціал розтрачується зараз на це божевілля – на війну проти нашої держави і всього вільного світу, – сказав він.

Зеленський наголосив, що наразі Росія не має ані газового, ані військового, ані політичного впливу на Європу.

Попри це, українці не мають права розслаблятися, оскільки нам ще треба пройти нелегкий шлях до перемоги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Пройти цю зиму, яка буде найскладнішою в нашій історії. Зробити необхідну частину роботи восени, взимку й навесні, щоб мати потрібні державі результати. Втримати максимальну мобілізованість наших партнерів заради боротьби за свободу й не дозволити нашому спільному ворогу розколоти глобальну продемократичну коаліцію. Цим ми й займаємося, ми всі – українці, європейці, всі люди світу, які цінують свободу, – додав Зеленський.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-25 01:39:48