Україна і світ

Україна домовилась зі Швейцарією про представництво своїх інтересів у Росії

Україна та Швейцарія завершили переговори про можливість представництва українських інтересів у Росії після розриву дипломатичних відносин.

Про це повідомив керівник пресслужби міністерства закордонних справ Швейцарії Мікель Штайнер.

– Україна попрохала, щоб Швейцарія взяла на себе мандат покровительства для неї в Росії. Відповідні переговори були завершені. Для того, щоб мандат покровительства набув чинності, все ще потрібна згода Росії, – зазначив він.

Представник швейцарського МЗС нагадав, що країна активо пропонувала свої “добрі послуги” на початку війни, зокрема майданчика для переговорів та їхньої професійної підтримки.

– На доручення Президента України МЗС досягло принципової домовленості із Швейцарією про представлення українських інтересів на території Росії. Вибір на користь Швейцарії був зроблений через її великий досвід виконання таких функцій і ми вдячні швейцарському уряду за готовність надати свої добрі послуги, – написав на своїй офіційній сторінці у Facebook речник МЗС України Олег Ніколенко.

Покровительством у дипломатії називають практику, за якої третя держава призначається іншою державою для представлення своїх інтересів у певній іншій державі. Така третя держава має назву “держави-покровительки”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, Швейцарія приєдналась до сьомого пакету санкцій Європейського Союзу проти Росії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-11 00:05:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин