Україна і світ

Україна буде готова до вступу в ЄС до 2024 року – Шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду повідомив, що до кінця 2024 року Україна планує повністю бути готовою до вступу до ЄС.

– Ми продовжуємо активно імплементувати європейське законодавство та вже виконали близько 70% Угоди про асоціацію з ЄС. До кінця року буде запроваджено “митний безвіз”. Далі промисловий та цифровий. Євроінтеграційна робота не припинялася ні на день. І вже до кінця 2024 року ми плануємо повністю бути готовими до вступу в Європейський Союз. Це наш ціннісний та цивілізаційний шлях, – сказав Шмигаль.

Також він додав, що у рамках плану відновлення України уряд працює з міжнародними партнерами, щоб вони брали участь у відновленні та розвитку окремих регіонів і принесли свій унікальний досвід під час цього.

-Ми сформували чітке та зрозуміле бачення, як Україні стати успішним та заможним членом Європейського Союзу. І цей план ми обов’язково реалізуємо повною мірою після перемоги, – каже прем’єр-міністр.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також він зазначив, що від початку повномасштабної війни в Україні витрати державного бюджету склали майже 1 трлн грн, з яких більше ніж 420 млрд грн було витрачено на оборону та безпеку нашої країни.

– Тобто, більше 40% всього, що ми витрачали з державного бюджету — це потреби армії. 288 млрд грн — на зарплати військових. 135 млрд грн — на придбання і ремонт військової техніки, закупівлю боєприпасів та продукції оборонного призначення, – повідомляє Шмигаль.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-23 20:13:54