Україна і світ

Україна буде безмежно вдячна Данії за один тип зброї – Кулеба

Україна особливо вдячна Данії за постачання конкретного типу озброєння.

Про це 1 вересня заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спільної прес-конференції із главою МЗС Данії Еппе Кофодом.

– Сьогодні ми проговорили дуже конкретні типи зброї, на постачання яких ми розраховуємо і за які будемо вдячні. А за один тип зброї ми будемо особливо безмежно вдячні, і це питання у нас зараз у пріоритетах, – сказав український міністр.

Глава українського МЗС не уточнив, про яку зброю йдеться.

Дмитро Кулеба зазначив, що ті постачання озброєнь, які вже Данія надала Україні, є дуже корисними.

– Знаєте, коли будь-яка країна надає Україні зброю, це не акт благодійності, а акт інвестицій у власну безпеку. Щоб ми в Україні змогли зупинити російську навалу та захистити від агресії Путіна, яка відбувається різними шляхами, – сказав глава МЗС України.

Дмитро Кулеба зазначив, що для України є три найбільші пріоритети в плані озброєння: артилерія будь-якого типу і боєкомплект для неї, системи протиповітряної оборони та ракетні системи залпового вогню.

– Тому на кожній зустрічі я постійно наголошую на дуже великій потребі в отриманні більшої кількості артилерійських систем, без яких неможлива жодна і оборонна, і наступальна операція, – сказав він.

Міністр подякував главі МЗС Данії, країна якого від початку повномасштабного вторгнення продовжує надавати Україні необхідну військову допомогу.

Нагадаємо, 1 вересня з візитом в Україну прибув голова Міністерства закордонних справ Данії Еппе Кофод. Окрім постачання озброєння Україні, голова дипломатії Данії обговорив із Дмитром Кулебою ситуацію на ЗАЕС та подальше відновлення України, в тому числі, Миколаєва та області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, Єппе Кофод провів зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-01 22:48:06

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин