Україна і світ

Указ путіна щодо процедури набуття громадянства рф свідчить про неготовність росії до переговорів — МЗС

Черговий російський указ, який затверджує спрощені процедури виходу з громадянства України та набуття громадянства рф, є нікчемним і свідчить про неготовність росії до переговорів, прагнення її керівництва продовжувати війну, поглинання території України, насильницьку асиміляцію та геноцид українського народу. А також підтверджує злочинну сутність тоталітарного російського режиму.

Про йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України щодо чергового російського указу щодо порядку набуття російського громадянства громадянами України, який президент рф підписав 26 грудня.

Указ «стосується» громадян України, які мешкали або мешкають на тимчасово окупованих частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, тимчасово окупованих у ході широкомасштабної агресії.

«Особливе обурення викликає порядок видачі російських паспортів примусово переміщеним на територію рф українським дітям та підліткам від 14 до 18 років», — йдеться у повідомленні.

У МЗС додали, що це є кричущим порушенням основоположних прав людини та доказом вчинення росією геноциду українців.

У зовнішньополітичному відомстві України рішуче засудили введення в дію зазначеного документа.

МЗС розцінює його як черговий злочин росії проти суверенітету та територіальної цілісності України, що грубо порушує Конституцію і закони нашої держави, чинні норми міжнародного права та міжнародні зобов’язання росії.

«Наслідки цього та інших нікчемних нормативних актів рф щодо громадян України не матимуть жодних правових наслідків, ніколи не будуть визнаними ані Україною, ані переважною більшістю держав-членів ООН», — йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Указ доповнює перелік злочинів у ході збройної агресії росії, які розглядатимуться в рамках міжнародного трибуналу над керівництвом рф.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-28 14:42:12