Україна і світ

Угорщина змінила позицію щодо транзиту зброї в Україну через свою територію

Заступник очільника Міністерства закордонних справ Угорщини Левенте Мадяр заявив, що Будапешт готовий пропускати через свою територію усю допомогу, яку надають інші країни Україні, зокрема, й військову.

Пресслужба Львівської міської ради повідомляє, що таку заяву він зробив під час візиту до Львова у вівторок, 19 липня.

— На відміну від багатьох західних партнерів, ми на собі відчули, що це таке – протистояння цій величезній східній державі. При цьому сама Угорщина не постачатиме своєї зброї – це наша стратегічна позиція. Однак треті країни можуть користуватися нашою територією, – сказав Мадяр.

За словами заступника глави угорського МЗС, Угорщина готова прийняти українських дітей у свої санаторії та табори.

Також угорська делегація запропонувала допомогти у лікуванні цивільних та військових у своїх медзакладах та запевнила про готовність надати 1 000 стипендій для українців у своїх університетах.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну офіційний Будапешт заявляв, що не буде надавати Україні зброї, щоб не стати стороною конфлікту з Москвою, а також дозволяти транзит зброї через свою територію.

На початку липня глава угорського МЗС Петер Сійярто заявив, що Угорщина відмовилася брати участь у поставках західної зброї Україні, щоб не наражати на небезпеку обстрілів угорців, які проживають на Закарпатті. Очільник угорської громади Києва Тібор Томпа засудив слова Сійярто.

Джерело: Львівська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Роман Кайман, Львівська міська рада

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-19 22:37:22

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин