Львівський портал

Удар по Львову: пошкоджений Центр спортивної медицини та історичні будівлі

У ніч на 4 вересня через ракетну атаку постраждала будівля обласного Центру спортивної медицини та реабілітації на вулиці Коновальця у Львові, а також щонайменше сім пам’яток архітектури. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Центр, який розташований у віллі Юзефи Франц та є пам’яткою архітектури 1893 року, зазнав руйнувань: вибито понад 70 вікон, від ударної хвилі повиносило рами, у шести кабінетах впала стеля, відірвані батареї, понищена медична апаратура та комп’ютери.

Також пошкоджені щонайменше сім пам’яток архітектури місцевого значення, зокрема на вулицях Коновальця та Кокорудза.

Усі будинки розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО. Вони є у державному реєстрі нерухомих пам’яток України.

Комісія з представників органів охорони культурної спадщини міста та області почне працювати на обʼєктах і складати акти обстеження, щойно екстрені служби нададуть туди доступ.

Нагадаємо, уночі 4 вересня російські окупанти атакували Львів дронами і ракетами. Повітряні Сили попереджали, зокрема про «Кинджали» у напрямку Львова.

У місті пошкоджено житлові будинки. Спершу було відомо про перших шістьох постраждалих, однак поступово їхня кількість зросла до 47.

Поступово також побільшало й загиблих. Наразі відомо про сімох осіб, яких вбили рашисти, в тому числі троє дітей.

Загалом у Львові пошкоджено більше 50 будинків, із шістьох починають виселяти людей. Також пошкоджено два медзаклади, у двох школах повибивало вікна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Максим Козицький

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-04 08:06:05