Учені пояснили, чому потрібно вживати яйця, щоб швидко позбутися похмілля
Напередодні різдвяних і новорічних свят експерти Університету Кембриджа нагадали теорію керівника спеціалізованої компанії зі зберігання вина Elite Wine Refrigeration Каллума Дулі, як швидко позбутися похмілля.
Потурбуватися про травлення
– У тому, яким буде ваше самопочуття після вживання алкоголю, значну роль відіграє шлункова кислота, – стверджує Дулі.
Тому, за його словами, дуже важливо правильно турбуватися про своє травлення. Приміром, експерти радять не вживати солодку їжу до і після того, як ви питимете вино чи інші алкогольні напої. Адже вино саме по собі призведе до різкого підвищення рівня цукру в крові.
Чому яйця
Чому потрібно вживати яйця, щоб позбутися похмілля? Усе дуже просто. До їхнього складу входять амінокислоти, зокрема авідин, що допомагають розщеплювати ацетальдегід.
Яйця також містять мінерали та корисні речовини, які налагодять роботу шлунка.
Як правильно споживати яйця від похмілля
Найкраще допомагають від похмілля саме сирі яйця. Їх потрібно пити натщесерце зранку, коли ви відчуваєте симптоми алкогольної інтоксикації.
Також експерти кажуть, що цей продукт може допомогти взагалі не відчути похмілля, якщо випити хоча б одне яйце впродовж кількох годин до або навіть під час бурхливої вечірки.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело: CambridgeLive
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-12 12:05:00