Учені довели, що приправа з цибулі і часнику може запобігти раку молочної залози
Результати дослідження, проведеного вченими з Університету Буффало та Університету Пуерто-Ріко, здивували самих авторів. Редакція авторитетного медичного журналу Nutrition and Cancer вирішила допустити до публікації цю наукову роботу, оскільки результати були обґрунтовані і в дечому революційні.
Ідея дослідження виникла з попередніх наукових даних, які свідчили, що вживання в їжу цибулі та часнику одночасно, може чинити захисну дію проти раку.
Пуерто-Ріко було ідеальним місцем для проведення дослідницької роботи, оскільки рівень захворюваності на рак грудей в цьому регіоні значно нижчий порівняно з материковою частиною США.
Вивчивши раціон місцевого населення, вчені побачили, що жінки там споживають більше цибулі та часнику, ніж у Європі та США.
Це пояснюється просто: в Пуерто-Ріко дуже популярне софрито – приправа з цибулі і часнику. Її вживають з тушкованим м’ясом і завжди додають до страв на основі бобів і рису.
Софрито – основа пуерториканської кухні.
Це було перше популяційне дослідження, що вивчає зв’язок між споживанням цибулі та часнику і раком молочної залози.
– Ми виявили, що комбіноване споживання цибулі та часнику у приправі софрито таки пов’язане зі зниженням ризику раку молочної залози серед пуерториканських жінок, – сказав Гаурі Десаї, один з авторів дослідження.
Фактично, у тих, хто вживав софрито більше одного разу на день, ризик був знижений на 67% порівняно з жінками, які ніколи його не їли.
Джерело: SciTechDaily
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-29 10:56:16