Україна і світ

Учасники Кримської платформи закликали РФ вивести війська з України

Учасники Міжнародної Кримської платформи закликали Росію негайно припинити бойові дії та вивести війська з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Про це йдеться у їхній спільній заяві до Дня спротиву окупації АР Крим та міста Севастополя, яку оприлюднило МЗС України.

— Закликаємо Російську Федерацію негайно припинити бойові дії та насильство та закликаємо до негайного, повного та беззаперечного виведення всіх її сил та військової техніки з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Крим, – йдеться у заяві.

У заяві також лунає заклик до російської окупаційної адміністрації в Криму – негайно припинити репресії та порушення прав людини українців і корінних кримських татар. Зокрема, йдеться про обшуки, затримання, катування та інші жорстокі види поводження чи покарання, систематичної “фільтрації” та широкомасштабної примусової депортації українців, зокрема дітей.

Зараз дивляться

Учасники Кримської платформи наголосили, що й надалі здійснюватимуть тиск на РФ, щоб звільнити всіх незаконно ув’язнених громадян окупантами у Криму.

Вони також заявили, що ніколи не визнають спробу незаконної анексії АР Крим та міста Севастополя, а також Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей України, що грубо порушує міжнародне право, включаючи Статут ООН та становить пряму загрозу міжнародній безпеці з серйозними наслідками для міжнародного правопорядку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У заяві міститься заклик до Росії припинити атакувати українську критично важливу цивільну енергетичну інфраструктуру, яка спричиняє гуманітарну катастрофу. Також висловлюється стурбованість наслідками незаконного вторгнення Росії в Україну для ядерної безпеки та захищеності.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-26 19:45:25

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин