Україна і світ

У жовтні ухвалять законодавство для конфіскації російських активів в ЄС

Європейський Союз у жовтні ухвалить директиву щодо можливості конфіскації російських активів, які перебувають під санкціями ЄС.

Як заявив комісар ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерс на саміті міністрів ЄС у Празі.

Він нагадав, що з 13,8 млрд євро активів російських олігархів та інших організацій, заморожених в ЄС, понад 12 млрд євро припадає лише на п’ять держав-членів. Наразі готується директива, яка передбачає конфіскацію російських підсанкційних активів.

– Європейський парламент уже схвалив (директиву), а в Раді ЄС існує консенсус щодо цього. Тому після літньої перерви ми схвалимо її в Раді, тож, як я сказав, я презентую директиву і відповідне законодавство у жовтні. Ми рухаємось дуже швидко, – зауважив Рейндерс.

Внаслідок ухваленої директиви розшириться перелік злочинів на рівні Європейського Союзу.

Раніше міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер заявив, що в його країні заморозили активів на 4,48 млрд євро. Бельгія заморозила у квітні минулого року російські активи на 2,7 млрд євро, повідомив міністр фінансів Вінсент Ван Петегем.

Готується директива, яка дозволяє на другому етапі судовий розгляд у державах-членах ЄС з метою конфіскації активів та повернення цих грошей до фонду підтримки населення України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: телерадіокомпанія RTBF, Європейська правда

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-12 22:44:22

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин