Львівський портал

У жовтні Байден скликає засідання «Рамштайну» на рівні лідерів

Президент США Джо Байден оголосив, що в жовтні скличе засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» у Німеччині на рівні лідерів. Про це йдеться в повідомленні Білого дому.

«Наступного місяця (у жовтні, – ред.) я скличу зустріч на рівні лідерів Контактної групи з питань оборони України в Німеччині для координації зусиль понад 50 країн, які підтримують Україну в її захисті від російської агресії», – заявив Байден.

Нагадаємо, 6 вересня пройшло 24 засідання у форматі «Рамштайн» на однойменній авіабазі у Німеччині. На ньому міністри оборони та військові посадовці з близько 50 країн обговорюють допомогу для України та її координацію.

На зустрічі вперше присутній і сам президент Володимир Зеленський. Він закликав партнерів надати обіцяні раніше системи ППО, пришвидшити поставки зброї, врешті дозволити бити по військових цілях на території Росії, а також інвестувати у виробництво української зброї.

Підсумки засідання «Рамштайну», на якому узгодили нові пакети військової допомоги Україні, можна переглянути за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне, Facebook/Рустем Умєров

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-26 16:38:12