PRESS ЦЕНТР

У Здолбунові кожен четвертий порушує правила карантину

У Здолбунові кожен четвертий порушує правила карантину

Від початку запровадження карантину станом на 28.07.2020, з метою проведення профілактичних та протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), фахівцями Здолбунівського районного управління Держпродспоживслужби були проведені моніторингові обстеження, а також позапланові перевірки об’єктів щодо дотримання протиепідемічних заходів.

При проведенні моніторингових обстежень (всього проведено 330 обстежень), фахівцями районного управління була проведена роз’яснювальна робота щодо дотримання вимог передбачених постановами Головного державного санітарного лікаря України.

Проведено 75 позапланових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних заходів. За результатами проведених заходів (обстеження, перевірки) виявлено порушення на 114 об’єктах, що складає 28,1%.

Серед обстежених та перевірених об’єктів:

  •  Заклади торгівлі харчовими продуктами – 186: обстежень – 164, перевірок – 22, виявлено порушення в 73 випадках, складено 5 протоколів та внесено 49 приписів (рекомендацій).
  •  Заклади громадського харчування -41: обстежень – 25, перевірок – 16, виявлено порушення в 17 випадках, складено 6 протоколів, внесено 17 приписів.
  •  Об’єкти торгівлі непродовольчими товарами -99: обстежень -98, перевірок -1, виявлено порушення в 15 випадках, внесено 10 приписів.
  •  Агропродовольчі ринки – 38: обстежень -2, перевірок – 36, виявлено порушення в 4 випадках, складено 2 протоколи, внесено 4 приписи;
  •  Перукарні 22 обстеження, виявлено порушення в 2 випадках, внесено 2 приписи.
  •  Інші об’єкти- 19, виявлено 3 порушення, внесено 3 приписи (пропозиції)

Порушення, які виявлялись у закладах найчастіше:

  •  не проведення температурного скринінгу працівникам перед початком роботи;
  •  перебування продавців та відвідувачів в закладах без одягнених захисних масок або взагалі при відсутності захисних масок;
  •  відсутність дезінфекційних засобів або використання дезінфекційних засобів невідомого найменування, походження (без супровідних документів);
  •  використання антисептиків самостійного виготовлення невідомого складу;
  •  недотримання періодичності вологого прибирання приміщення та поверхонь, місць контакту рук працівників і відвідувачів з використанням миючих та дезінфекційних засобів;
  •  використання в закладах громадського харчування багаторазового посуду при відсутності умов для його миття.

Західноукраїнський інформаційний портал PRESS-ЦЕНТР © 2014
31.07.2020

Back to top button