Україна і світ

У Загребі парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи закріпить європейську єдність довкола України

Перший парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи, який відбудеться в Загребі 25 жовтня, допоможе на рівні парламентів закріпити європейську єдність довкола України.

Таку думку висловив член Комітету ВР із питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія,  повідомляє сайт Верховної Ради України.

«Це неймовірний результат із точки зору представництва – 56 спікерів парламентів особисто приїдуть на Кримську платформу. Ми працюємо над тим, щоб на рівні парламентів закріпити європейську єдність довкола України й надання нам допомоги», – сказав політик.

За його словами, саміт допоможе представникам парламентів тих країн, які нам допомагають зараз, краще зрозуміти, що зараз коїться в Україні та з якими викликами нам доводиться боротися.

Д. Арахамія додав, що зараз росія і надалі продовжує отримувати гроші від продажу нафти, газу й золота, які інвестує частково в озброєння та інформаційну війну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Останнім часом активізувалося багато правих європейських партій. Ми бачимо, що ймовірні електоральні цикли у 2023-2024 роках можуть вплинути на єдність європейських країн стосовно допомоги Україні. Тому вкрай необхідно додатково закріпити всі ті домовленості, які є зараз», – резюмував народний депутат.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-24 03:05:19