Україна і світ

У Херсоні затримали російського агента — коригував обстріли позицій ЗСУ

У звільненому від окупантів Херсоні викрито іще одного ворожого поплічника. Він збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Отримані відомості потрібні були окупантам для планування і підготовки прицільних ракетно-артилерійських обстрілів по позиціях українських військ.

Крім того, під час окупації обласного центру він «здавав» агресору адреси перебування учасників руху опору, зокрема колишніх бійців АТО.

Отриману інформацію рашисти використовували для проведення масових незаконних затримань і викрадення людей до катівень.

За даними слідства, поплічником загарбників виявився місцевий житель, який на початку широкомасштабного вторгнення перейшов на бік ворога і почав співпрацювати із спецслужбами рф.

Із початку квітня цього року він приступив до активного виконання ворожих завдань. Для збору інформації використовував власні зв’язки, а також об’їжджав територію регіону.

Отриману інформацію агент передавав своєму російському «куратору» через анонімний Телеграм-канал.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили пропагандистські матеріали і символіку країни-агресора, а також мобільний телефон із доказами законспірованого листування з представником рф.

Йому повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного часу. Санкція статті передбачає покарання до 15 років або довічне.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-02 14:55:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин