Україна і світ

У Херсоні російські військові викрали трьох місцевих волонтерів

Працівники поліції відкрили за минулу добу 25 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російської армії на Херсонщині.

— Захоплення установ, викрадення та катування людей, мародерство – ось чим займаються військовослужбовці рф на тимчасово окупованих територіях, – йдеться у повідомленні.

Вночі ворог обстріляв п’ять населених пунктів. Під ворожим артилерійським вогнем опинилися Високопілля, Миролюбівка, Зарічне, Осокорівка та Нововознесеньське. Внаслідок чого є постраждалі, пошкоджені будинки, господарські споруди, автомобілі і дороги. Наразі поліція збирає речові докази та проводить огляд місць обстрілів.

У Чаплинці місцева жителька перейшла на бік ворога та зайняла посаду “директора” школи. Колаборантка закликає викладачів школи до співпраці з окупаційною владою та впроваджує освітні програми РФ. Перейшов на бік ворога й житель Херсона. Він агітує місцеве населення підтримувати окупантів.

В Херсоні російські військові викрали трьох місцевих волонтерів, які упродовж всього часу окупації допомагали містянам. В Олешках озброєні військовослужбовці РФ погрозами забрали в охоронця ДЮСШ ключі від приміщень школи та користуються майном, яке там знаходиться.

Також з тимчасово окупованих Херсона, Олешок та Берислава продовжує надходити інформація про факти мародерства рашистами, які обкрадають будинки і квартири, а також відбирають у місцевих жителів автомобілі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За усіма фактами правоохоронці внесли відомості до ЄРДР за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-01 18:25:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин