Україна і світ

У Херсоні окупанти намагаються укріпити позиції: особливо контролюють Острів і Таврійський

У Херсоні російські війська намагаються укріпити свої позиції. На території міста з’являється все більше блокпостів РФ, особливо окупанти контролюють мікрорайони Острів і Таврійський.

За даними Херсонської ОВА, Збройні сили України вже звільнили 44 населені пункти від російської армії. Однак солдати РФ постійно обстрілюють деокуповані міста та села, тому що прагнуть повернути втрачені позиції.

З Херсонської області можна виїхати лише двома маршрутами: через тимчасово окупований Крим або Запорізьку область. Люди можуть перебувати у дорозі два, а подекуди навіть більше днів. Мирні жителі змушені ночувати у полях, щоб виїхати з тимчасово захоплених територій.

Загалом ситуація у Херсонській області залишається напруженою, оскільки постійно лунають вибухи, тривають обстріли російських військ, пожежі. Також пошкоджена місцева інфраструктура, низка населених пунктів фактично знищена. Українці масово тікають з окупованих сіл, випущена худоба підривається на мінах, а у деяких громадах без світла і води люди живуть місяцями.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Херсонська ОВА

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-16 18:22:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин