Україна і світ

У ворога серйозні проблеми з особовим складом — Сергій Череватий

На сході нашої країни ворог протягом цієї доби скеровував свої атаки на Бахмутському та Авдіївському напрямках в районі населених пунктів Майорськ, Бахмут, Соледар, Первомайське, Водяне, Павлівка. Там відбувалися постійні удари ствольної артилерії противника та РСЗВ, мінометів, танків. Про це під час національного телемарафону «Єдині  новини» розповів речник східного угруповання ЗС України Сергій Череватий. Наші Сили оборони давали відсіч і не дали ворогові пройти далі.

— Українські захисники ціною неймовірних зусиль, своєму героїзмові та затятості у відстоюванні рідної землі, продуманістю рішень вибивають дуже багато особового складу й техніки росіян. Якщо в нас зафіксовано на добу 4-5 напрямків ворожих ударів на східному фронті, то фактично щоразу противник втрачає від шістдесяти до ста осіб. Тому ми й бачимо таку динаміку втрат в офіційних зведеннях, — зазначив Сергій Череватий. — Такі втрати, звісно, не додають противнику мотивації йти вперед, проте на Бахмутському та Авдіївському напрямках вони поки що діють агресивно та намагаються прорвати нашу оборону. Навіть ціною великих зусиль їм цього не вдається.

Також офіцер повідомив, що без прибуття нових партій частково мобілізованих росіянам просто не вдавалося б продовжувати атаки такої інтенсивності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Аналізуючи значні втрати противника, зрозуміло, що їх треба поповнювати будь-яким способом: мобілізацією так званих лнр-днр, створенням регіональних добровольчих загонів, проксімілітарних організацій на кшталт «казачих» об’єднань, зрештою — частковою (яка насправді не часткова) мобілізацією по всій росії. Тому у ворога зараз досить серйозні проблеми з особовим складом, адже наші військовослужбовці знищили значну їхню кількість, — підсумував речник східного угруповання ЗС України.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-03 22:52:05