Україна і світ

У ВМС ЗСУ пояснили роль російських ракет з Чорного моря під час комбінованих ударів

Остання масована російська атака підтвердила тези щодо способу застосування ракет морського базування лише під час комбінованих ударів для навантаження українських ППО.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів речник Військово-Морських Сил ЗС України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

«І друга теза щодо ефективності цих ракет: ця атака показала 100-відсоткове збиття ракет типу «калібр», що вчергове нагадує, що Україна вже може боротися з цим типом ракет», — сказав Дмитро Плетенчук.

За його словами, в Азово-Чорноморському регіоні знаходяться 8 ракетоносіїв: три підводні човни по чотири ракети і решта одиниць — по вісім ракет.

«Цього разу ми бачили чотири одиниці в морі. Імовірніше за все, це все, що вони змогли задіяти», – зазначив речник.

Дмитро Плетенчук наголосив, що тактика ворога залишається незмінною: російські кораблі не присутні в акваторії Азовського та Чорного морів. У Чорному морі пункт базування охороняє підводний човен на зовнішньому рейді, але надводних кораблів немає.

Як повідомляла АрміяInform, у ніч на 26 серпня 2024 року російські окупанти завдали масованого комбінованого удару по об’єктах критичної інфраструктури України, зокрема по паливно-енергетичному сектору держави, застосувавши ракети різних типів повітряного, наземного та морського базування.

Загалом в результаті протиповітряного бою збито 201 повітряну ціль — 102 ракети та 99 ударних БПЛА.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-08-27 16:56:57