Львівський портал

У військовий ліцей у Львові навідались американські сенатори

Під час візиту на Львівщину сенатори штату Каліфорнія (США) Білл Додд і Мелісса Уртадо відвідали Львівський ліцей імені Героїв Крут. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської облради.

Іноземні гості ознайомилися з роботою гуртка «Кіберджура», побували на заняттях з мінної безпеки, пілотування дронів, тактичної підготовки, випробували власні вміння у стрілецькому тирі та поспілкувалися з ліцеїстами і працівниками ліцею.

«Сенатори з країни блоку NATO позитивно оцінили систему підготовки майбутніх захисників України, яка багато у чому схожа з американською системою Junior Reserve Officer Training Corps (JROTC).

У Каліфорнії є кілька закладів зі схожою системою підготовки, тож сподіваємося, що візит американських високопосадовців та загалом партнерство Львівщини і Каліфорнії у перспективі дозволить нам започаткувати обмін досвідом наших ліцеїстів з каліфорнійськими кадетами-ровесниками», – прокоментував начальник ліцею імені Героїв Крут Юрій Гусар.

Нагадаємо, на початку 2024 року Сенат штату Каліфорнія ухвалив резолюцію про встановлення побратимських відносин зі Львівщиною. У квітні це рішення підтримала й Асамблея штату.

Львівська облрада офіційно прийняла рішення про встановлення побратимських відносин між Львівською областю та штатом Каліфорнія наприкінці червня.

Додамо, що Львівщина – друга область в Україні, яка розпочала співпрацю з американським штатом. Першою у березні цьогоріч побратимські відносини зі штатом Вашингтон встановила Київщина.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ЛОР

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-20 15:18:19