Україна і світ

У військовій частині на Житомирщині офіцер побив солдата-строковика, у командуванні відреагували

В одній з військових частин на Житомирщині спалахнув скандал. Молодший лейтенант побив солдата-строковика, а потім записав звернення з вибаченнями.   

Відповідне відео з побиттям з’явилось у мережі. На ньому видно, як чоловік жорстоко б’є іншого з ноги.

Згодом з’явилося відео з вибаченнями офіцера. Він представився як Вітусевич Віктор Анатолійович. За його словами, причиною такого вчинку став нібито алкоголь в армії.

Зараз дивляться

– Я був неправий і готовий понести покарання, на яке я заслуговую. Але хочу сказати, що алкоголь в армії – це недопустимо, це смерть на фронті, ризик для життя всього підрозділу, де б він не був – на навчанні, чи у районі виконання бойових дій. Це неприпустимо і це треба суворо забороняти. Я буду відповідати за свої дії, але це не змінить мого ставлення до алкоголю в армії, – сказав він.

На скандал відреагували у командуванні частини. 190 навчальний центр Житомирського району смт. Гуйва повідомив, що вже розпочато службове розслідування із залученням Служби Військового правопорядку, контррозвідки, Державного бюро розслідувань тощо.

– Ми будуємо армію нового формату, де нема місця зловживанням та нестатутним стосункам. Винуватці однозначно понесуть суворе покарання. За результатами розслідування буде прийнято відповідні рішення, – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що фігуранти інциденту відсторонені від виконання службових обов’язків до кінця розслідування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-12 17:53:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин