Україна і світ

У США вважають, що Британія більше не є бойовою силою топ-рівня – ЗМІ

Високопоставлений американський генерал приватно сказав міністру оборони Великої Британії Бену Воллесу, що британська армія більше не вважається бойовою силою вищого рівня.

Про це повідомляє Sky News з посиланням на джерела в оборонному відомстві.

За словами джерел, зниження боєздатності після десятиліть економії треба виправити швидше, ніж планувалось, через війну Росії проти України.

Зараз дивляться

– У результаті… це ціла служба, нездатна захистити Велику Британію та наших союзників протягом десятиліття, – сказав один з інсайдерів у Міноборони.

Серед необхідних кроків, які необхідно зробити Лондону – збільшення оборонного бюджету як мінімум на 3 млрд фунтів стерлінгів на рік, припинення плану щодо подальшого скорочення чисельності армії та пом’якшення правил закупівель у мирний час, які перешкоджають можливості країні швидко закуповувати зброю та боєприпаси.

Видання також описує масштаби проблем, які стоять перед Міноборони Великої Британії:

  • Збройні сили вичерпають боєприпаси “за кілька днів”, якщо вступлять у бойові дії;
  • Британія не має можливості захистити своє небо від такого рівня ракетних ударів та ударів безпілотників, які завдаються Україні;
  • Потрібно від п’яти до 10 років, щоб армія змогла розгорнути бойову дивізію чисельністю від 25 тисяч до 30 тисяч осіб з підтримкою танків, артилерії та гелікоптерів;
  • Близько 30% британських військ, які перебувають у стані підвищеної готовності, є резервістами, які не можуть мобілізуватися в терміни, визначені НАТО;
  • Більшість армійського парку бронетехніки, включаючи танки, була виготовлена від 30 до 60 років тому, і повна заміна не очікується протягом багатьох років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше стало відомо, що російський диктатор Володимир Путін погрожував колишньому прем’єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону ракетним ударом напередодні повномасштабного вторгнення в Україну.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-30 13:07:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин