Україна і світ

У США пообіцяли надати Україні допомогу, необхідну для деокупації Херсону

У Сполучених Штатах Америки пообіцяли надати Україні необхідну військову допомогу для проведення контрнаступу ЗСУ та звільнення Херсону.

Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван на брифінгу під час візиту до України. За його словами, деокупація Херсону стала однією з тем обговорення у рамках неанонсованого візиту.

– У мене була можливість отримати доповіді військових керівників України про планування цих зусиль (для звільнення Херсону, – Ред.). Звичайно, американські військові перебувають у тісному контакті з українськими та обговорюють це, – запевняє Салліван.

Радник президента США наголосив, що Білий дім надасть всю необхідну підтримку та додаткову допомогу для контрнаступу на території Херсону.

– Я сьогодні знову перепитав, що необхідно (Україні для звільнення Херсону від російської окупації, – Ред.). І вважаю, що ми зможемо надати те, що необхідно для цієї битви, – запевнив Салліван.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сьогодні, 4 листопада, Пентагон оприлюднив список озброєння у рамках нового пакету військової допомоги Україні. Президент Володимир Зеленський подякував США за незмінну підтримку.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-05 00:28:25