Україна і світ

У Соледарі тривають бої, але чимало людей хочуть заробити на цій темі – Маляр

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр прокоментувала розповсюдження повідомлень про бої за Соледар.

Про це вона повідомила у своєму Telegram каналі ввечері 15 січня.

Маляр зауважила, що довкола ситуації з Соледаром чимало людей намагаються використати високий інтерес до теми боїв, щоб встигнути заробити на ній або популярність, або гроші.

Заступниця глави Міноборони нагадала, що публічне оприлюднення інформації про рух, переміщення чи розташування українських військ, на кшталт “взяли місто під контроль, залишили місто, знаходяться у такій-то частині міста, відійшли з такої-то частини у таку тощо” є злочином (ст. 114-2 КК України).

Винятками є, коли ця інформація розміщується у відкритому доступі Генштабом ЗСУ або Міноборони, або іншими уповноваженими державними органами, як то міністром оборони чи президентом України, пояснила Маляр.

– Якщо хтось оприлюднює несанкціоновано інформацію про те, куди зайшли наші війська, звідки перемістились, де фізично знаходяться – це працює на ворога і шкодить нашим оборонцям, – наголосила вона.

Ганна Маляр нагадала, що за повідомленнями Генштабу, минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районі Соледару Донецької області. Крім того, ворог обстріляв позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку, зокрема у й Соледарі.

– Якщо простою мовою – тривають бої. Все інше – неперевірена інформація, несанкціонована і без знання загальної картини фронту (бо це держтаємниця), – написала вона.

Заступниця міністра додала, що інформація уповноваженими особами оприлюднюється з урахуванням не лише оперативної обстановки, а й військових планів українського командування.

– Цивільні особи не знають цих планів і тому не розуміють контекст, в якому подають фрагменти інформації, що стали їм відомі. Чим завдають шкоди нашій обороні, – пояснила Маляр.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що російська армія зазнає значних втрат у Соледарі Донецької області, а самим окупантами доводиться йти по трупах своїх побратимів, при спробах штурмувати місто.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-16 00:03:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин