Україна і світ

У «Софії Київській» відбулася церемонія вручення грамот Верховної Ради військовим капеланам

4 квітня у будинку Митрополита на території Національного заповідника «Софія Київська» відбулася церемонія вручення грамот Верховної Ради України представникам духовенства, зокрема військовим капеланам, а також представникам громадським та релігійним організацій.

Перший заступник голови Верховної ради України Олександр Корнієнко та міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подякували капеланам за їхнє служіння, духовну опіку воїнів та зазначили, що сьогоднішня подія є лише початком діалогу, які здійснює держава з релігійними організаціями, в тому числі через Всеукраїнську раду церков.

– Систему капеланства у Збройних Силах України запущено, і це вкрай важливо, –  зазначила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. – Ми запускаємо її тоді, коли вона потрібна найбільше нашим захисникам і захисницям. Всі вони стали прикладом вірності, незламності та мужності, однак нашим воїнам також необхідна підтримка. Бувають моменти, коли їм потрібно, аби їх вислухали, аби з ними говорили про сенси – тобто про те, про що можуть говорити тільки капелани. Це те, що не може дати ніхто з друзів, ані з рідних, це можуть дати тільки капелани, через ту довіру, якою вони користуються.

Ми вдячні Верховній раді, що був прийнятий закон про військове капеланство, який дійсно врахував інтереси всіх дотичних до процесу. Ми вдячні капеланам за те, що вони ризикують своїм життям, є частиною обороноздатності держави, що вони підтримують наш найбільший та найважливіший ресурс, яким є наші воїни, наші люди.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-04 18:17:51