Україна і світ

У школі Іжевська невідомий відкрив стрілянину: щонайменше 13 загиблих

У понеділок, 26 вересня, невідомий чоловік влаштував стрілянину в школі № 88 в російському місті Іжевськ (столиця Республіки Удмуртія). Відомо про загиблих та поранених, зокрема серед школярів.

За даними російських ЗМІ, стрілянина розпочалася просто під час уроку. Чоловік у чорному одязі спочатку вистрілив в охоронців, а потім увірвався до навчального закладу та відкрив вогонь по школярах та вчителях.


Місцеві Telegram-канали та слідчий комітет РФ стверджують, що стрілок був одягнений “в одяг з нацистською символікою” та балаклаву. Він мав при собі два пістолети і великий запас патронів. Йдеться про травматичні пістолети, перероблені під стрілянину бойовими патронами.

На обойми для зброї, виявлені на місці інциденту, “іжевський стрілок” наніс надпис “Ненависть”.

Є інформація, що він не встиг використати весь свій арсенал зброї. За даними МВС РФ, зловмисник наклав на себе руки – застрелився в одному з кабінетів. Наразі встановлюється його особа, оскільки при собі він не мав документів.

– Наразі поліцейськими виявлено тіло чоловіка, який відкрив стрілянину. За наявними даними, він наклав на себе руки, – зазначили в російському МВС.

Коли розпочалася стрілянина, частина школярів забарикадувалася в класах. Telegram-канали публікували зняті ними короткі відео, на яких чути постріли.

Крім того, оприлюднено відео, зняте, ймовірно, під час евакуації вчителів та учнів зі школи. На ньому рятувальник ведуть пораненого школяра, а поліцейські відганяють людей від навчального закладу.

На місце інциденту прибули всі екстрені служби та голова Удмуртії Олександр Бречалов. Весь периметр оточений, на місці працюють ФСБ, Росгвардія, слідчі органи.

Згідно з останніми даними слідчого комітету РФ, кількість загиблих через стрілянину в школі Іжевська зросло до 13 осіб, серед них семеро дітей. Поранень зазнала 21 особа, серед них 14 дітей. Є інформація, що серед загиблих – двоє охоронців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В Удмуртії вже оголосили триденну жалобу за загиблими до 29 вересня.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-26 15:57:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин