Україна і світ

У сервісному центрі МВС нагадали, що буде за підробку прав водія

У сервісному центрі МВС нагадали про покарання за підробку прав водія. Українцям вказали на кримінальну відповідальність за підробку документів.

– Останнім часом щодня у ЗМІ з’являються повідомлення про затримання горе-водіїв патрульною поліцією. Ситуація майже типова – зупинка за порушення правил дорожнього руху, і під час перевірки документів виявляється, що посвідчення схоже на підроблене. Порушники зізнаються, що купують документ у мережі, – заявили у СЦ.

Якщо перевірити документ з бази, він або виданий іншій людині, або зовсім відсутній.

Зараз дивляться

Так, у сервісному центрі закликали не намагатися обійти закон і не фотографувати свої права, щоб не стати жертвою зловмисників.

Також варто бути обережним та з фішинговими сайтами. Вони виглядають майже ідентично оригінальним державним сервісам, але після введення персональних даних злодії отримують до них доступ.

Так, за підробку документів горе-водієві загрожує штраф від 50 неоподатковуваних мінімумів, арештом на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

З 2023 року майбутні водії здають на права за новими алгоритмами. Тепер потрібно буде складати теорію в акредитованій школі. Після цього можна сміливо переходити до практики, яку потрібно здати до СЦ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-08 14:19:09