Львівський портал

У Румунії створять базу для навчань українських морських піхотинців

Парламент Румунії підтримав створення на території країни морського навчального центру для підготовки українських морських піхотинців. Про це повідомляє hromadske з посиланням на Agerpres.

У листі до депутатів президент Клаус Йоганніс написав, що продовження загарбницької війни росії проти України актуалізувало необхідність посилити підготовку українських захисників.

Після аналізу виявилося, що Румунія має можливість розмістити в себе навчальний центр та готувати українських солдатів морської піхоти.

Цей морський навчальний центр діятиме упродовж двох років, а його створення профінансує Велика Британія.

Водночас Румунія залишатиме за собою право відмовитися від своїх зобов’язань в будь-який момент під час тренувального процесу або наприкінці узгодженого періоду.

Під час цього ж засідання парламентарі також схвалили ще одне звернення глави держави – щодо участі румунської армії в місії НАТО з підтримки безпеки та навчання для України (NSATU).

Як повідомляв Львівський портал, у липні 2024 року саміт НАТО вирішив створити структуру з надання допомоги та тренування для України (NSATU) для координації надання військової техніки та тренувань країнами-членами та партнерами Альянсу.

Метою цієї структури є надання Україні допомоги у сфері безпеки на довготривалій основі, забезпечення посиленої, передбачуваної та узгодженої підтримки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-01 20:02:18