Україна і світ

У розвідці США вважають, що Путін може продовжувати війну проти України – можливо роками

Розвідувальне співтовариство США вважає, що Росія “ймовірно, не хоче прямого військового конфлікту з силами США і НАТО, але потенціал для цього існує”.

Про це заявила директор національної розвідки США Авріл Хейнс під час виступу в Сенатському комітеті з питань розвідки на щорічних публічних слуханнях про загрози у світі

Вона вважає, що ризик ескалації за межі України залишається значним.

Зараз дивляться

– Російські лідери досі уникали дій, які могли б розширити український конфлікт за межі України, але ризик ескалації залишається значним, – йдеться у звіті.

Авріл Хейнс заявила Конгресу, що війна РФ проти України стала “виснажливою війною, в якій жодна зі сторін не має остаточної військової переваги”, але сказала, що президент Росії Володимир Путін, швидше за все, продовжуватиме її, можливо, роками.

– Ми не передбачаємо, що цього року російські військові зможуть відновитися настільки, щоб здобути значні територіальні здобутки, але Путін, швидше за все, розраховує, що час працює на його користь, і що продовження війни, в тому числі з можливими паузами в бойових діях, може бути його найкращим шляхом до остаточного забезпечення стратегічних інтересів Росії в Україні, навіть якщо на це підуть роки, – сказала Хейнс.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше Факти ICTV писали, що, ймовірно, в оточенні Путіна назріває змова, оскільки одразу три наближені соратники очільника Кремля могли готувати спецоперацію із захоплення військової машини на чолі із начальником Генштабу ЗС РФ та главою Міноборони Росії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-08 22:58:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин