Україна і світ

У Росії залишилось близько 100 дронів, але Іран готується передати нові партії – Юсов

Росія має в наявності ще близько 100 іранських дронів типу Shahed, але Тегеран планує продати Москві нові партії безпілотників.

Про це в ефірі телеканалу FreeДом розповів представник пресслужби ГУР МО України Андрій Юсов.

За його словами, станом на 4 січня у РФ залишилось близько 100 іранських баражуючих боєприпасів, якими завдаються удари по Україні.

– Дрони ще є. Якщо говорити про залишки, то Росія має близько ста дронів. Ми готуємося до нових партій постачання іранських дронів Shahed. Підписані контракти (між Росією та Іраном, – Ред.). Партії Shahed, які надходять, не дуже великі, щоб використовувати їх сотнями, – каже Юсов.

Представник ГУР МО додав, що за даними розвідки, Росія й надалі планує тероризувати населення України дронами-камікадзе.

– Тим не менш, є інформація, що такі атаки можуть бути продовжені. У Міноборони до них готуються. Змінення тактики та прийомів – це те, до чого ми також готуємося після кожного удару для наступного. Тому ефективність із боротьби проти іранських дронів буде тільки зростати, – каже Андрій Юсов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше з’явилась інформація, що адміністрація президента США обговорювала з владою Ізраїлю шляхи припинення поставок безпілотників з Ірану до Росії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-05 03:19:39