Україна і світ

У Росії відбуваються бунти серед мобілізованих – Генштаб

Російські окупанти знову завдали масованого ракетного удару по Україні, застосували майже тридцять крилатих ракет, завдали сім авіаційних ударів і здійснили близько двадцяти п’яти обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Про це повідомляє Генштаб.

Повідомляється, що тридцять дві повітряні цілі були знищені підрозділами протиповітряної оборони України за різними напрямками: йдеться про 21 крилату ракету та 11 БПЛА.

– Внаслідок масованого ракетного удару постраждала інфраструктура понад десять населених пунктів у Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій та Донецькій областях. Вночі ворог задіяв вісім іранських ударних БПЛА, намагаючись завдати шкоди об’єктам критичної інфраструктури на Миколаївщині. Усі ці безпілотники знищені силами протиповітряної оборони Збройних Сил України, – йдеться у повідомленні.

Генштаб також зазначив, що на Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін, а в інших напрямках противник робив обстріли з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії.

– На Южнобузькому напрямку противник продовжує обстріл позицій наших підрозділів для стримування контрнаступу по всій лінії зіткнення. Вогневого впливу зазнали райони понад двадцяти населених пунктів. Серед них – Давидів Брід, Нова Кам’янка, Благодатівка, Широке, Шевченкове, Любомировка, Тернові Поди, Правдине, Мирне та Олександрівка, – перерахувало відомство.

Тим часом, підтягування резервів, як і мобілізація, не допомагають РФ. Там продовжуються бунти серед мобілізованих.

Так, за наявною інформацією, на одному з навчальних полігонів східного військового округу через низький рівень забезпечення, недотримання санітарних норм, неналежне харчування та відсутність нормальних умов для проживання, понад сто мобілізованих відмовляються виконувати будь-які накази командування та залишати казарму.

– За цю добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Миколаївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Майорськ та Первомайське, – повідомляє Генштаб.

Там підтвердили ураження району зосередження живої сили та військової техніки противника у Херсонській області, де, за наявною інформацією, знищено до ста окупантів та близько тридцяти одиниць озброєння та військової техніки.

На Запоріжжі тим часом уражений зенітний ракетний комплекс С-300, до десяти одиниць військової техніки та близько шістдесяти військовослужбовців російських окупаційних військ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Українська авіація завдала двох ударів по зосередженню озброєння та техніки окупантів, а ракетні війська та артилерія вразили один пункт управління, дев’ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, п’ять систем протиповітряної оборони та чотири склади з боєприпасами.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-11 22:34:22