Львівський портал

У Росії вбили пілота, причетного до атак по цивільних об’єктах в Україні

Зранку 20 жовтня у російському селі Супонєво під Брянском знайшли мертвим воєнного злочинця Ґолєнкова Дмітрія Владіміровіча, який причетний до атак по ТЦ у Кременчуці та по житловому будинку у Дніпрі. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Ґолєнков був пілотом 52-го важкого бомбардувального авіаполку ВКС РФ (в/ч 33310), який базується на аеродромі «Шайковка» та має на озброєнні бомбардувальники Ту-22М3. Він обіймав посаду начальника штабу російської авіаційної ескадрильї.

За даними ГУР, цей воєнний злочинець обіймав причетний до ракетних ударів по українських цивільних об’єктах, зокрема по торговому центру «Амстор» у Кременчуці Полтавської області. У момент атаки 27 червня 2022 року в ТЦ перебували близько 1000 людей. Внаслідок ударутоді загинули 22 людини, десятки отримали поранення.

Також Ґолєнков відповідальний за ракетний удар по житловому будинку в Дніпрі 14 січня 2023 року, коли загинуло 46 цивільних українців, серед них було 6 дітей.

Тіло російського Дмітрія Ґолєнкова виявили у саду з множинними травмами голови, заподіяними, ймовірно, молотком.

«Нагадуємо: за кожен воєнний злочин буде справедлива відплата», – наголошують в українській розвідці.

Увага! Відео може шокувати (18+):

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-21 08:43:52