Україна і світ

У Росії не можуть сформувати нові підрозділи через брак охочих йти на війну – ГУР

У Росії не можуть сформувати нові підрозділи армії через брак охочих брати участь у війні проти України.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України. Зокрема, у Нижньогородській області РФ фактично зірвалось формування танкового батальйону, яке триває з початку липня.

– З необхідних 160 осіб контракт на проходження служби підписали лише близько 30. Для більшої вмотивованості керівництво області обіцяє виплачувати з 1 вересня щомісячну фінансову допомогу у розмірі 10 тис. рублів сім’ям “добровольців-контрактників”, у яких діти навчаються у 10-11 класах середніх загальноосвітніх шкіл. Втім, це не спричинило значного притоку бажаючих відправитись на війну, – йдеться у повідомленні.

Загалом в Росії створили нову мобілізаційну систему, яка передбачає проведення мобілізаційних заходів за територіальним принципом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тобто у кожній регіональній одиниці формуються підрозділи, які фінансуються за рахунок місцевого бюджету.

– В зону особливої уваги “рекрутерів” потрапляють, в першу чергу, представники “малих народів” та найбідніше населення. Згідно соціальних досліджень, саме ці категорії мають найбільший “протестний потенціал” через погіршення соціально-економічної ситуації, – додали в ГУР МО.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-21 20:08:21