Україна і світ

У РФ закінчуються можливості зупинити контрнаступ ЗСУ на сході – ISW

Заклики негайно провести псевдореферендуми про приєднання до Росії окупованих Донецької та Луганської областей свідчать про паніку маріонеткових режимів на тлі контрнаступу ЗСУ.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

За їхніми даними, термінове обговорення 19 вересня серед російських ставлеників щодо необхідності негайної анексії “ЛНР” та “ДНР” свідчить про те, що контрнаступ України викликає паніку у ворога, зокрема й в осіб, які приймають рішення в Кремлі.

“Законодавчі органи” ставлеників РФ на цих окупованих територіях закликали своє керівництво негайно провести псевдореферендум про визнання “ЛДНР” суб’єктами Росії.

Аналітики вважають, що такий підхід непослідовний. Окупанти не контролюють всю Донецьку та Луганську області. Приєднання територій призведе до того, що РФ анексує області, які, за визначенням Кремля, будуть частково знаходитися під законною українською владою та впливом ЗСУ.

draftukrainecotseptember192022

Фото: ISW

В ISW припустили, що у російського керівництва бракує способів зупинити українські сили, які просуваються через річку Оскіл у Луганській області.

Експерти додали, що армія РФ намагається мобілізувати додаткові сили, щоб посилити сильно деградовані та деморалізовані підрозділи. Але виявляються неспроможними створити значну бойову потужність.

Крім того, останні успішні наступи ЗСУ ще більше знижують і без того низький моральний дух серед російських підрозділів.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 209-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ISW

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-20 11:59:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин