Україна і світ

У РФ обговорювали ядерний удар по Німеччині, щоб залякати Захід — Spiegel

За кілька тижнів до повномасштабного воєнного вторгнення Росії в Україну військове керівництво РФ обговорювало сценарії ядерного удару по Німеччині.

Про це повідомляє німецьке видання Spiegel із посиланням на перехоплення радіоповідомлень ВМФ РФ з маневрів на Балтійському морі наприкінці минулого року.

Розвідка інформує, що йшлося про ядерні удари по Німеччині із зазначенням трьох цілей: Берлін, авіабаза США в Рамштайні та авіабаза Бюхель, де американська армія зберігає ядерну зброю.

Видання пише, що Німеччина не має ядерної зброї, і вона повністю залежить від американців, у яких у Європі розміщено всього 100 досить старих ядерних бомб вільного падіння.

Видання Spiegel пише, що застосування ядерної зброї зазвичай обговорюється і відпрацьовується на військових навчаннях, і це також відбувається під час маневрів НАТО. І необов’язково для цього має бути небезпека.

Щодо перехоплення російських радіоповідомлень, то є ймовірність, що росіяни навмисно назвали цілі, щоб залякати Захід, знаючи, що розмови будуть перехоплені.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Краузе, ядерна сигналізація — складна особлива форма політичної комунікації, яка розвинулася за часів холодної війни. Натяками, зрозумілими лише присвяченим, іншій стороні кажуть, чого чекати.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-29 17:01:14