Україна і світ

У рф ігнорують норми міжнародного права і не повертають цивільних — Координаційний штаб

У Координаційному штабі відбулася онлайн-зустріч з родинами бійців бригади оперативного призначення імені Героя України лейтенанта Богдана Завади Національної гвардії України.  На запитання близьких відповіли представники Координаційного штабу, Національної гвардії України та військової частини.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Представник Штабу зазначив, що під час перемовин росіяни не зважають на норми міжнародного права і часто відмовляються повертати поранених, важкохворих, жінок, дітей, некомбатантів і цивільних — ті категорії, які мають бути безумовно репатрійовані.

Обговорили також діяльність Міжнародного комітету Червоного Хреста в російських колоніях і на окупованих територіях.

«Деякі місця утримання Червоний Хрест відвідує. Які саме – часто не повідомляє через свою політику конфіденційності. В МКЧХ кажуть, що доступ у них є далеко не у всі місця утримання», – зауважив представник Штабу.

Рідних також цікавило, чи повідомляє росія про утримання полонених з пораненнями в госпіталях в рф або на окупованих територіях. На жаль, ворог про це не надсилає жодної інформації. Такі відомості вдається дізнатися з інших джерел.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Відповідаючи на запитання, представник Штабу також зазначив, що з листів, які інколи приходять від наших полонених, неможливо дізнатися місце утримання, адже зворотна адреса на конвертах не вказана.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-03-15 16:28:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин