Львівський портал

У раціон військових обіцяють додати більше сезонних фруктів й овочів

З 2025 року Державний оператор тилу збільшить закупівлю сезонних овочів та фруктів, тож раціон військовослужбовців має бути більш збалансованим. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міністерства оборони.

Міноборони переглянуло правила придбання свіжих сезонних фруктів й овочів, збільшивши терміни їхньої закупівлі. Тому в ЗСУ обіцяють більше фермерської продукції, яка, як зауважують у відомстві, зазвичай є високоякісною та має доступнішу ціну.

«Військові отримуватимуть більше свіжих сезонних фруктів та овочів, зокрема кабачків, томатів, картоплі, капусти, яблук тощо», – йдеться у повідомленні.

Держоператор тилу (ДОТ) розпочне використовувати оновлені правила закупівель вже з початку 2025 року.

«Адаптовуємо наші закупівельні процеси під умови війни. Нові вимоги до закупівлі свіжої фермерської продукції дозволять постачати в армію якіснішу та здоровішу їжу», – прокоментував заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Нагадаємо, українським військовим в ЗСУ обіцяють надавати харчування відповідно до їхніх релігійних, медичних та етичних потреб. Наприкінці 2024 року бійцям мають постачати кошерні, халяльні та вегератаріанські сухпайки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-23 15:39:03