Суспільне мовлення

У пункті пропуску “Шегині” двоє чоловіків намагалися сховатись від прикордонників

Двоє чоловіків призовного віку у пункті пропуску “Шегині” намагались сховатись від прикордонників та незаконно виїхати з України під час дії воєнного стану. Чоловіків та водія мікроавтобуса буде притягнено до адміністративної та кримінальної відповідальності. Про це повідомили на Facebook-сторінці Західного управління Держприкордон служби.

Перевозив чоловіків водій мікроавтобусу “Мерседес”. Прикордонникам водій сказав, що перевозить трьох людей. Під час перевірки прикордонники помітили 35-річного чоловіка, який ховається серед валіз.

“А другий чоловік — 38-річний українець — обрав іншу тактику. Він вийшов з автомобіля та вирішив, що після завершення прикордонного контролю, йому вдасться повернутися назад та залишитися непоміченим”, — йдеться у повідомленні.

Західне управління Держприкордонслужби

Чоловіки зізнались, що у такий спосіб планували незаконно потрапити до Польщі, адже законних підстав для виїзду за кордон у них не було.

Чоловіків притягнули до адміністративної діяльності за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП. Стосовно перевізника прикордонники направили повідомлення до Нацполіції, в його діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 332 ККУ “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”.

Читайте також

Виготовляла медичні довідки для ухилянтів: у Львові судитимуть чиновницю міськради

На Львівщині затримали чоловіка на спробі організувати виїзд ухилянта за кордон

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині правоохоронці вдруге затримали закарпатця, який переправляв ухилянтів за кордон


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин