Україна і світ

У Польщі збирають кошти на дрони-камікадзе для України: що відомо про БПЛА Warmate

У Польщі оголосили збір коштів на закупівлю 20 дронів-камікадзе Warmate та наземної станції управління. Все це передадуть на потреби Збройних Сил України.

Організаторами збору є місцевий підприємець Ярослав Стеркович та копірайтер Матеуш Качинський. Загалом вони планують зібрати 4 млн злотих (24,7 млн грн).

За перший день було зібрано понад 20 тис. злотих (125 тис. грн). Організатори зазначили, що виробник дронів – польська компанія WB Electronics – візьме на себе транспортування БПЛА в Україну.

Дрони-камікадзе Warmate, які призначені для ураження противника методом самознищення, вперше були розроблені у 2014 році.

БПЛА має електродвигун і складане крило, що забезпечують радіус дії комплексу у 10 км. Тривалість баражування у півгодини, дозволяє розвинути максимальну швидкість у 150 км/год і піднятися на максимальну висоту у 500 м при нормальній висоті польоту 30-200 м.

Максимальна злітна маса комплексу — 4 кг, при цьому апарат може бути споряджений різноманітними за типом ураження бойовими головками з масою вибухової речовини до 800 г.

Літальний апарат має автоматичний режим керування польотом і систему повернення при неспрацюванні.

Характеристики Warmate:

  • Дальність управління: до 30 км
  • Крейсерська швидкість: 80 км / год
  • Швидкість в атаці: 150 км / год
  • Практична стеля: 150-300 м
  • Розмах крил: 1,6 м
  • Вага: 5,7 кг
  • Вага бойової частини: 1,4 кг

Нагадаємо, що 28 червня Польща оголосила збір коштів на безпілотник Bayraktar для українських військових.

З такою ініціативою виступив журналіст Славомір Сєраковський після того, як литовці успішно зібрали кошти на безпілотник для України. Збір триватиме ще 15 днів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Warmate

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-14 00:00:25

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин