Україна і світ

У Польщі готові застосувати 5 статтю НАТО після розміщення ракет “Кинжал” у Калінінграді

У Міністерстві національної оборони Польщі готові застосувати 5 статтю Північноатлантичного договору про колективну оборону, якщо з боку Росії буде надходити загроза.

Про це заявив заступник Міноборони Польщі Войцех Скуркевич в інтерв’ю польському виданню PAP.

– Як держава східного флангу НАТО ми це цілком усвідомлюємо, тому наші дії — за консультаціями з нашими союзниками та штаб-квартирою НАТО — є і надалі будуть адекватними загрозам і діям Російської Федерації, — сказав Скуркевич.

Таким чином він прокоментував розміщення Росією гіперзвукових ракет “Кинжал” у Калінінградській області, яка має спільний кордон з Польшею та Литвою, про що раніше повідомило Associated Press.

За словами Скуркевича, Польща має постійну комунікацію з партнерами по НАТО, та, зокрема, з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом.

Заступник польського оборонного відомства впевнений, що при наявності загрози з боку РФ, буде реалізована стаття 5 договору НАТО, яка має на меті відповідь усього військово-політичного блоку на напад на державу-члена Альянсу.

– Тому ми в абсолютній безпеці, коли йдеться про всі загрози в бік Республіки Польща, — сказав Скуркевич.

Раніше повідомлялось, що на аеродром Чкаловськ Калінінградської області було перекинуто три літаки МіГ-31 з гіперзвуковими ракетами “Кинжал”.

На початку серпня військовий експерт Олег Жданов казав, що Росія використала для ударів по Вінницькій області гіперзвукові ракети “Кинжал”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Напередодні у США та Великій Британії попередили, що навмисна аварія, спровокована Росією на Запорізькій АЕС, стане підставою для застосування статті 5 Північноатлантичного договору про колективну оборону.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-21 22:04:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин